2013. március 11., hétfő

Kenyérlángos !

Kedvenc reggelim volt még gyerek koromban reggelire a tejfeles lángos amit nagymamám sütött. Sajnos az eredeti recept nincs meg , de remélem egyszer még hozzá jutok. Akkor még nem volt divat tele pakolni a tetejét, vastag kolbász és a szalonna mellé volt. Frissen fejt zsíros tehéntejet ittunk hozzá, sajnos már az sem kapható. Az alábbi recept nekem nagyon bevált .

50 dkg finomliszt
3 dl zsíros tej
2.5 dkg élesztő
1 db tojás
7 dkg margarin vagy vaj
csipet só
kiskanál cukor
A tojást, sót, cukrot, langyos tejet, olvasztott margarint szépen elkeverjük a kelesztőtálban. Hozzá adjuk az összemorzsolt élesztőt. Picit hagyjuk állni. Közben a lisztet többször szitáljuk át,  ha megvan mehet bele és következik a dagasztás. A tésztát jól betakarva duplájára kelesztjük / néha nekem jobban is meg kell de nem volt vele gond /. A kész tésztát lisztezett deszkán kinyújthatjuk kb. 1 cm vastagra lehet kerek vagy négyszög ki melyiket szereti. A gáztűzhely lapos tepsijét használom erre. A tetejét megkenem tejföllel majd mehet rá szalonna, kolbász és sonka szeletek. A végén bőven megszórom reszelt sajttal. A 180°C fokra előmelegített sütő közepére helyezem és kb. 25-30 perc alatt készen van. A sütési idő függ a tűzhelytől és gáztól is.
Nagyobb fotó . Itt
Jó étvágyat kívánok hozzá !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése