Toros káposzta !
Jó negyven éve egy szabolcsi származású kollégától tanultam meg ezt az receptet. Néha mikor volt időnk össze dobtunk valamit ebédre. Na persze nem a munka rovására. Így lett az egyik kedvencem. Egyszerű, tartalmas és könnyű elkészíteni.Íme a recept amelyen semmit
nem változtattam meg.
70-80 dkg sertés comb / lapocka , tarja , szűz pecsenye ki mit szeret
50 dkg jó húsos füstölt kolozsvári szalonna / ha van házi sonka az sem rossz ám !
1 kg szálas savanyú káposzta / ha nagyon savanyú akkor kicsit áztassuk ki
só , fekete bors , piros paprika és zsír
A szalonnát felszeletelve egy megfelelő nagyságú lábasban kisütjük, mikor kész szépen lecsurgatva egy tányérra rakjuk. A húst kb. gyufásdoboz méretre vágva a szalonna zsírjában
szép pirosra / nem ropogósra !!/ sütve, mikor kész tegyük a szalonna mellé. Jöhet a kicsit kinyomkodott káposzta párolása a zsíron / Ha kevés a zsír most tegyünk hozzá egy-két evő kanállal és fekete bors-t ízlés szerint. Kevés sót is tehetünk rá éppen csak, a szalonna miatt
lehet nem is kell. Fedő alatt kis lángon pároljuk meg a káposztát, vigyázva nehogy oda kapja.
Szükség esetén pici víz mehet rá. Mikor készen van, rakjuk bele a szalonnát és a kisütött húst.
Összekeverve , jöhet a fűszerezés, lehet sózni borsozni és paprikázni.megint, ki hogy szereti.
Lényeges a szaft, mert ez nem egy száraz étel még mehet bele zsír is ha nem elég. Még egy jó rotyogtatás kb. 10-20 perc. Aki szereti tejföllel tálalja és mellé / imádom/ " jó puha friss fehér kenyér " .
Jó étvágyat kívánok hozzá !
Jó negyven éve egy szabolcsi származású kollégától tanultam meg ezt az receptet. Néha mikor volt időnk össze dobtunk valamit ebédre. Na persze nem a munka rovására. Így lett az egyik kedvencem. Egyszerű, tartalmas és könnyű elkészíteni.Íme a recept amelyen semmit
nem változtattam meg.
70-80 dkg sertés comb / lapocka , tarja , szűz pecsenye ki mit szeret
50 dkg jó húsos füstölt kolozsvári szalonna / ha van házi sonka az sem rossz ám !
1 kg szálas savanyú káposzta / ha nagyon savanyú akkor kicsit áztassuk ki
só , fekete bors , piros paprika és zsír
A szalonnát felszeletelve egy megfelelő nagyságú lábasban kisütjük, mikor kész szépen lecsurgatva egy tányérra rakjuk. A húst kb. gyufásdoboz méretre vágva a szalonna zsírjában
szép pirosra / nem ropogósra !!/ sütve, mikor kész tegyük a szalonna mellé. Jöhet a kicsit kinyomkodott káposzta párolása a zsíron / Ha kevés a zsír most tegyünk hozzá egy-két evő kanállal és fekete bors-t ízlés szerint. Kevés sót is tehetünk rá éppen csak, a szalonna miatt
lehet nem is kell. Fedő alatt kis lángon pároljuk meg a káposztát, vigyázva nehogy oda kapja.
Szükség esetén pici víz mehet rá. Mikor készen van, rakjuk bele a szalonnát és a kisütött húst.
Összekeverve , jöhet a fűszerezés, lehet sózni borsozni és paprikázni.megint, ki hogy szereti.
Lényeges a szaft, mert ez nem egy száraz étel még mehet bele zsír is ha nem elég. Még egy jó rotyogtatás kb. 10-20 perc. Aki szereti tejföllel tálalja és mellé / imádom/ " jó puha friss fehér kenyér " .
Jó étvágyat kívánok hozzá !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése